304
تَشْكُرُونَ».
2. چگونگى نماز عيد
اماميه؛ در ركعت اول پنج تكبير و در ركعت دوم چهار تكبير اضافى گفته مىشود. پس از قرائتِ حمد و سوره و بين هر دو تكبير، هر دعا يا ذكرى را مىتوان خواند و خوب است دعاى معروفى را كه در كتب مربوط آمده است بخوانند. بين هر دو تكبير، قنوت مستحب، بلكه احوط است.
حنبليه؛ در ركعت اول شش تكبير و در ركعت دوم پنج تكبير، علاوه بر تكبيرهاى معمول گفته مىشود و اين تكبيرها پيش از حمد و سوره است و بين هر دو تكبير، هر ذكرى را مىتوان گفت و در ركعت اول، سورۀ اعلى و در ركعت دوم سورۀ غاشيه خوانده مىشود.
حنفيه؛ پيش از حمد و سوره، در ركعت اول سه تكبير، غير از تكبيرة الاحرام گفته مىشود و بين هر دو تكبير، تسبيحات اربعه و سپس حمد و سورۀ اعلى را مىخوانند و امّا در ركعت دوم، اول حمد و بعد سورۀ غاشيه را مىخوانند و سپس سه تكبير مىگويند، غير از تكبير ركوع.
شافعيه؛ در ركعت اول هفت تكبير اضافى و در ركعت دوم پنج تكبير اضافى گفته مىشود و اين تكبيرها پيش از قرائت حمد و سوره است و بين تكبيرها، تسبيحات اربعه مستحب است در ركعت اول سورههاى ق يا اعلى يا كافرون سنت است و در ركعت دوم، سورههاى قمر يا غاشيه يا اخلاص.
مالكيه؛ در ركعت اول شش تكبير و در ركعت دوم پنج تكبير گفته مىشود، اين تكبيرها قبل از حمد و سوره است و بين تكبيرها بايد سكوت كرد و در ركعت اول سورۀ اعلى و در ركعت دوم سورۀ شمس مندوب است.
يادآورى:
به اتفاق مذاهب اسلامى، در نماز عيد اذان و اقامه نيست و به نظر اماميه مستحب است