33آن، اما براى تبيين هر چه بهتر اعمال و مناسك حج قبل از بيان رمزوارهها، مطالبى را با عنوان «از ديدگاه فقه شيعه» آورده و سپس به بيان اسرار آن، بر مبناى آيات قرآن و كلام پيشوايان معصوم (عليهم السلام) پرداختهايم. در پايان هر مبحث نيز رمزوارههايى را ذكر و اسرار موجود در آن را بيان نمودهايم. به اميد آنكه به تبيين زواياى ناشناخته ديگر در اين خصوص منتهى گردد.
احاديث اين كتاب، با ذكر منبع، شماره جلد و صفحه، از منابع معتبرى كه در طول اعصار و قرون مورد رجوع دانشمندان و مراجع بزرگوار شيعه بوده، بيان شده است و در نقل احاديث، به ترجمه تنها اكتفا نشده بلكه اصل حديث ذكر شده تا اهل تحقيق نيازى به رجوع دوباره به منابع نداشته باشند و در مواردى، منابع متعددى در پاورقى بيان شده تا زمينه بيشترى را براى پژوهش فراهم آورد.
در برخى موارد، توضيحات را به پاورقىها كه (از رنگ و بوى تحقيق برخوردار است و) اطلاعات بسيارى را در اختيار خوانندگان محترم قرار مىدهد،
وانهادهايم و اسرار و نمادهاى حج را از قرآن و سنت (احاديث اهلبيت
(عليهم السلام) ) و نيز منابع معتبر فقهى و تاريخى استخراج كردهايم و
رمزوارههاى حج را در مواردى (كه بهطور آشكار در متون دينى ذكر شده) به نحو قطعى و در ساير موارد به نحو احتمالى بيان نمودهايم تا افراد مختلف، به فراخور فهم خود از آن بهرهمند گردند و به مفاهيم عميق آن دست يابند و در اين مقام به كلام امام صادق(ع) تمسك جستهايم كه درباره مراتب آموزههاى دينى و رموز و اشارات موجود در آنها فرمودند: