14احراز كرد.
در چهاردهم رمضان سال 1319 هجرى به رتبۀ سرلشكرى ترفيع گرديد.از آن پس به عنوان امير الحاج مصر در سه سال:1320 و 1321 و 1325 هجرى تعيين گرديد.رفعت پاشا پس از بازنشستگى همچنان در برخى از پستهاى مهم،انجام وظيفه مىكرد.
از تاريخ دقيق درگذشت او اطلاعى در دست نيست،ليكن به نظر مىرسد كه نامبرده تا سن 80 سالگى يعنى تا سال 1353 هجرى زنده بوده است.
سرلشكر ابراهيم رفعت پاشا در مجموع فردى عالم،دانشمند،شجاع و از طبعى بلند برخوردار بوده است.كتاب«مرآة الحرمين»نخستين بار در سال 1344 هجرى به هنگام حياتش، در چاپخانۀ«دار الكتب المصريه»در قاهره به چاپ رسيد.
كتاب«مرآة الحرمين»كه شرح مسافرتهاى او به حج،در سالهاى ياد شده است،از مهمترين و سودمندترين تأليفات-به زبان عربى-در اين زمينه مىباشد.وى جزئيات مسير كاروانهاى حج و شهر مكه و وصف ويژگىهاى مسجد الحرام و خانۀ خدا را آورده و اندازهگيرىهاى جاى جاى اين مسجد و شماره و مشخصات ستونها و درهاى بيت اللّه الحرام را به دقت ثبت كرده است.و نيز خصوصيات دقيقى از حرم شريف نبوى و شهر مدينه و چگونگى وضع فرهنگى و ديگر خصوصيات مردم اين ديار را با جزئيات دقيق و تفصيل فراوان بيان نموده است و اين كتاب همواره در طول نزديك به يك قرن گذشته،مورد بهرهبردارى مؤلفان و تاريخنگاران دربارۀ حرمين شريفين بوده كه به حق يادگارى است پربار از نويسندۀ آن.
«مترجم»