63آن درگيريد. همۀ شما خواه ناخواه به زيارت قبر نبىّ مكرم اسلام صلى الله عليه و آله و ائمۀ مظلوم بقيع عليهم السلام مشرف مىشويد و در اين مورد عوامل تندرو فرقۀ وهابيت با برخوردهاى تند و زننده با شما رو به رو مىشوند. از اين رو، از ميان انبوه مشكلات فقهى و اعتقادى گروه وهابى به مسألۀ زيارت قبور خواهيم پرداخت.
يكى از عقايد وهابيان عادى جلوه دادن مقامات پيامبران و اولياى الهى و كاستن از جايگاه و مقام آنان است. از نظر ابن تيميّه، پيامبران و اولياى الهى پس از مرگ ، كوچكترين تفاوتى با افراد عادى ندارند. به گفتۀ وى: «لَيْسَ فى و جود القبور امان ؛ قبرها نمىتواند پناهى براى امت باشد.» 1 حتى وى مشاهدۀ قبر پيامبر را نيز ممنوع مىدانست. 2 با بهرهگيرى از همين عقيدۀ خاص است كه مأموران، اطراف قبر مطهّر نبوى حضور دارند و نمىگذارند كسى آن جا بايستد.
بر اساس ديدگاه ابن تيميه، هر گونه مسافرت به قصد زيارت قبور انبيا، صالحان و نذر كردن، سوگند خوردن و بوسيدن و مسح كردن مزار آنان حرام و مايۀ شرك است.
به نظر اين تيميّه، هر كس به قصد زيارت قبر پيامبر صلى الله عليه و آله مسافرت كند و هدف اصلى سفر او، رفتن به مسجد آن حضرت نباشد، از اجماع مسلمانان مخالفت كرده و از شريعت سيدالمرسلين خارج است. 3 به نظر او، هر گونه زيارت قبور، چه قبر پيامبر و غير آن شرك و حرام است. 4
وى مىنويسد: