43
1-4. همايش مشترك مديران و روحانيون كاروانهاى سراسر كشور (چهارشنبه 23 آبان 1386 - 3 ذيقعده )
پس از ديدار با مقام معظم رهبرى، روحانيون و كارگزارن اجرايى و فرهنگى حج در مصلاى بزرگ شهر رى، در جوار حرم حضرت عبدالعظيم، گرد هم آمدند تا آخرين توصيهها و شرح برنامهها را بشنوند. در اين مراسم نخست آيت الله رى شهرى به ايراد سخن پرداخته و نكات مهمى را دربارۀ مقتضيات حج سال 86 يادآورى كردند. به گفتۀ ايشان، «شوراهاى فرهنگى بايد جلسات آمادگى اعزام زائران را به اين سفر معنوى بهطور كامل برگزار كنند. زيرا شوراهاى فرهنگى، نقش كاربردى و مهمى در برگزارى مراسم حج دارد... مديران و روحانيونى كه مسؤوليت مستقيم نظارت بر فعاليت شوراهاى فرهنگى را به عهده دارند، بايد گزارش كار خود را در اختيار بعثه قرار دهند تا به عنوان الگويى نمونه، سر لوحه كار ديگران باشند.» ايشان همچنين بر هماهنگى بيشتر ميان روحانى و مدير كاروان تأكيد كردند و آن دو را مكمل يكديگر دانستند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى در جمع كارگزاران و روحانيون حج تمتع سال 86 با اشاره به نقش مهم رسانهها در زمينهى اشاعهفرهنگ حج، بر لزوم فعاليت پوياتر آنها در اين حوزه تأكيد كرد.
مراسم حج را در قالب يك رسانه تعريف كرد و خواستار فعاليت بيشتر رسانههاى صوتى و تصويرى در ايام حج شد.
وى در ادامه افزود: يكى از وظايف بسيار مهمى كه بايد در رئوس برنامههاى صدا و سيما قرار بگيرد، سعى در آشناكردن هر چه بيشتر مردم با مناسك و مراسم حج است.
صفارهرندى تصريح كرد: حرفهاى شنيدنى حجاج در طول مدت حج تمتع، آگاهى مردم از حركتها و جنبشهاى جهان اسلام، آگاهى از برپايى مراسم باشكوه برائت از مشركين، از جملهاين برنامهها است كه نبايد از ديد رسانهها مغفول بماند.
وزير فرهنگ تأكيد كرد: اگر رسانهاى بتواند فاصلهدنياى آسمانى و فضاى زمينى را كم كند و حقيقت حج را به جهانيان نشان بدهد، در حقيقت بزرگترين وظيفهرسانهاى خود را انجام داده است.