8اگر دين و وظايف شرعى خود را بدون آگاهى و دليل و استدلال انتخاب كنيم، در برابر پرسشها و شبهات عاجز و ناتوان خواهيم بود. افزون بر اين كه تحت تأثير تشكيك و ترديد آنان قرار خواهيم گرفت. از اين رو لازم است كه دين و مذهب خود را با آگاهى كامل همراه با دليل بشناسيم.
در حال حاضر در وضعيتى قرار گرفتهايم كه از راههاى گوناگون، از جمله كتاب، جزوه، سايت، اينترنت دربارۀ اصل دين و مذهب پرسشها و شبهاتى را مطرح مىكنند.
گاه از جانب مسيحيت و يهوديت و مخالفان اسلام دربارۀ دين مقدس اسلام و گاه از جانب وهابيون، كه در سالهاى اخير با چاپ جزوات و كتابهايى كه در اختيار مسلمانان بهويژه زائران خانۀ خدا و حرم پيامبر صلى الله عليه و آله قرار مىدهند شبهاتى مطرح و به باورها و عقايد مسلمانان بهويژه شيعه اهانت مىكنند. گرچه ما از طرح سؤال و پرسش استقبال مىكنيم زيرا در طول تاريخ علماى شيعه در برابر چنين هجمههايى قرار داشته و با منطق و سعۀ صدر بدون اهانت و فحاشى به پاسخهاى مناسب پرداختهاند. نمونۀ كامل آن، كتاب گرانسنگ «الغدير» است كه توسط علامۀ امينى در چندين جلد تدوين شده است. هر عالمى حتى علماى وهابيت اگر منصفانه قضاوت و داورى نمايند با مطالعۀ اين كتاب، حجت و دليل تمام و راه عذر و بهانه براى آنان بسته مىشود.