12آدم عليه السلام به زمين، همواره درآن به پرستش پروردگار مىپرداختهاند.
چه بسيار از پيامبران رو به سوى اين سرزمين نهاده در كنار كعبه به عبادت خداوند پرداختند و سرانجام در جوار آن به خاك سپرده شدند.
كعبه از ديرباز به عنوان خانۀ امن الهى در ميان امتها شناخته مىشد و هنگامى كه بر اثر طوفان نوح عليه السلام از ميان رفت، جايگاه آن، كه به صورت تپهاى سرخ رنگ بود، پيوسته پناهگاه خداجويان و يكتاپرستان بود.
دربارۀ چگونگى ساخت و بناى آن، دركتابهاى تاريخى، مطالب فراوان و گوناگونى آمده است. اكنون در اين نوشتار برآنيم روايات و احاديثى را كه مىتوان بر آن تكيه كرد و يا فرمودههاى معصومين عليهم السلام در اين باره را از نظر شما خوانندگان گرامى بگذرانيم و به دنبال آن، ترجمۀ نوشتارى ارزشمند از دكتر محمد الدقن را، كه از تبار مصريان بوده، تقديم شما كنيم.
گفتنى است وى نخستين كسى است كه به تحقيق ارزنده دربارۀ «جامۀ كعبه در طول تاريخ» پرداخته و چگونگى و تغييرات آن از زمان حضرت ابراهيم عليه السلام تاكنون را به رشته تحرير در آورده است.
او خود از كارگاه جامه بافى قديم، كه در خرنفش قاهره بوده، بازديد كرده و قسمتهاى جالب توجهى از آن را به قلم آورده است.
سپس در پايان، چگونگى بافت آن در كارگاه جامه بافى كنونى در مكه را كه به نام «امّ الجود» است شرح مىدهد. لازم به گفتن است كه اين ترجمه پيش از اين با عنوان «جامۀ كعبه در طول تاريخ» در فصلنامۀ «ميقات حج» به چاپ رسيده است.
و ما توفيقى إلا ّ باللّه العليّ العظيم .
هادى انصارى
اول محرم 1423 مطابق با 81/12/14