81در جنوبى. در شمالى مقابل در صحن است كه به نام باب الطوسى معروف است و در جنوبى مقابل باب القبله است. اين در از نقره ساخته شده و آبطلا داده شده است و در سال 1341 ه.ق نصب شده است و هزينه آن را مادر حاج عبدالواحد، شيخ قبيله آل فتله پرداخت كرده است و اين در به نام باب المراد معروف است. اما در سوم، درى است كه در ايوان طلا قرار دارد و يكى از درهاى گرانبهاى حرم مطهر است كه در سال 1373 ه.ق نصب شده و علاوه بر ميناكارى، سنگهاى گرانبها در آن جاسازى شده و آيات قرآن و اشعار زيبا روى آن خطاطى شده است.
سال 1373 ه.ق در جديد ديگرى باز شد كه به رواق راه دارد و از كنار مرقد علامه حلى مىگذرد. ديوارهاى روضه و ايوانهاى خارجى، همه كاشىكارىشده و در بالاى آن نوارى پهن مزين به خط زيباى ثلث وجود دارد. اين آثار بيشتر متعلق به دوره عثمانىهاست.
-ايوان طلاى بزرگ
ايوان طلا در سمت شرقى حرم قرار دارد كه ديوارها و سقف آن با آجر طلا پوشانده شده است. در دو گوشه ايوان طلا دو گلدسته طلا قرار دارد و دو سوى در، قصيدهاى با خط طلاى برجسته به زبان فارسى نوشته شده است و بالاى آن تاريخ تذهيب گنبد، گلدستهها و ايوان به دستور نادرشاه افشار ذكر شده است. در ايوان طلا بسيارى از علما و بزرگان شيعه دفن شدهاند؛ بهطورى كه در سمت راست ايوان حجرهاى است كه قبر علامه حلى در آن واقع شده است و در سمت چپ، حجره ديگرى است كه قبر مقدس اردبيلى در آن قرار دارد و امروزه اين مكان محل نگهدارى بعضى از اشياى نفيس حرم مطهر است. جلوى ايوان، فضايى باز وجود دارد كه يك متر از سطح صحن مطهر بالاتر است و طول آن 33 متر و عرض آن بيست متر است. (تصوير شماره 2)