21نفيسى را به گنجينههاى آن اهدا كردند.
با وجود خدمات ارزنده و انكارناپذير ايرانيان در دورههاى مختلف تاريخى، متأسفانه نه فقط رژيم بعث عراق در دوره حاكميت ظالمانه صدام حسين، بلكه بسيارى از مقامات كشور عراق در دهه اخير نيز آثار باارزش تاريخى موجود در حرم امام على(ع) را كه آشكارا نشان از خدمات ايرانيان دارد، نابود كردهاند.
از جمله آثار پر ارزش تخريبشده، كتيبههاى ايوان طلا مىباشد كه به اشعار فارسى مزين بوده است. علت چنين اقدام ظالمانهاى اين است كه پاسدارى از آثار تاريخى در عراق پيشينه استوارى ندارد. افزون بر اين، بايد به نقش حاكمان و دولتمردان ستمگر و مستبد اشاره كرد كه تداوم چپاول و غارت ثروت عراق را مستلزم نابودى ميراث تاريخى و گرانبهاى آستان علوى مىدانستند. خوشبختانه مرجع گرانقدر شيعه، حضرت آيتالله سيدعلى سيستانى پس از آگاهى از اين تخريب، دستور داد تا كتيبهها دوباره بازسازى گردند و در جاى قبلى خود نصب شوند.
متأسفانه تاكنون پژوهشى جامع و مستقل، درباره تاريخچه مرقد مطهر امام على(ع) و گنجينههاى آن ارائه نشده است. به جرأت مىتوان گفت تحقيقات مختصرى هم كه در اينباره صورت گرفته است، يا ناقص است يا هيچيك از ساكنان شهر نجف، آن را انجام ندادهاند. بهعبارت ديگر، هيچيك از متخصصان آثار اسلامى عراق بهجز نويسنده كتاب حاضر، دكتر صلاح مهدى فرطوسى، پژوهشى در اين زمينه ندارند؛ بلكه تحقيقات انجام شده را نيز افرادى همچون يك پژوهشگر مصرى، به نام خانم دكتر سعاد ماهر انجام دادهاند.
آقاى دكتر صلاح مهدى فرطوسى متولد سال 1946م در نجف اشرف است كه دكتراى ادبيات خود را از دانشگاه بغداد گرفته است. او هماكنون در