14گناهى كرده است، با توبه كردن، روح و جان خويش را پاك گرداند، مىتواند اميدوار باشد كه بهره كامل را از زيارت خود مىبرد.
بنابراين، كسى كه به قصد زيارت، به مكه و مدينه و عتبات عاليات و ديگر زيارتگاهها مشرف مىشود، براى بهره بردن از سفر، بايد در درجه اول، اعمال و رفتار خود را اصلاح كند كه در غير اين صورت، از لطف و عنايت الهى بىبهره مىماند. كه شرط قبولى عمل، اخلاص و تقواست: إِنَّمٰا يَتَقَبَّلُ اللّٰهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ ؛ «خدا فقط اعمال پرهيزكارن را مىپذيرد». (مائده:27)
از مهمترين مصداقهاى تقوا در سفرهاى زيارتى و شرط قبولى اعمال و مورد توجه خدا و صاحب زيارت قرار گرفتن، رعايت حريم ميان زن و مرد و به عبارت ديگر، رعايت حجاب و پوشش اسلامى از سوى زنان است.
در حقيقت، مهمترين و برجستهترين رفتار دينى و اجتماعى يك زن مسلمان، بهويژه زنى كه با هدفى مذهبى و به عنوان زائر به سوى مشاهد مشرفه مانند مكه و مدينه و قبور مطهر ائمه(عليهم السلام) در عتبات عاليات سفر مىكند، پوشش و حجاب اوست. امروزه نزد مردم پوشش و حجاب زنان و رفتار عفيفانه آنها در برابر نامحرم، ملاك مسلمان بودن و متدين بودن آنها به شمار مىرود؛ زيرا حجاب از يك سو، نشانه عفت و حيا و پاكى زن، و از ديگر سو، نشانه غيرت و مردانگى و ديندارى خانواده اوست. ازاينرو در اين نوشتار تلاش شده است توجه زائران محترم به مسئله