19 داراى شهرت فراوانى است و اين جايگاه علمى و دينى باعث شده در ميان مردم نيز، شأن و مقامى والا و شايسته كسب كند. 1
از ديگر دلايل شهرت و بلندى جايگاه كتاب كافى، ترتيب و دستهبندى خوب و دقت زياد در ثبت و ضبط احاديث است كه مهمترين دليل آن عجلهنكردن مرحوم كلينى در تأليف اين كتاب است. ايشان بيست سال از عمر شريف و با بركت خود را در گردآورى اين كتاب صرف كرد و با تحمل رنجهاى فراوان، به شهرهاى زيادى سفر كرد تا مشايخ اجازه و حديثشناسان خبره را ملاقات كرده، از آنهاستفاده نمايد.
علت ديگر، همعصر بودن ايشان با نوّاب اربعۀ امام زمان (عج) است. در آن زمان «اصول اربعمائة» كه دربردارنده احاديث و اخبار ائمۀ معصومين عليهم السلام است، متداول و در دسترس همگان بود و شايد همين دو امر باعث شد تا مرحوم كلينى بهتر بتواند روايات صحيح را در كافى گرد آورد.
احاديث صحيح و ضعيف در كتاب كافى
علماى شيعه هيچگاه مقام و منزلتى را كه علماى اهل سنّت به كتابهاى صحيح بخارى و مسلم بخشيدهاند، به كتاب كافى و ديگر كتب حديثى ندادهاند. آنها تمام احاديث بخارى و مسلم را صحيح دانسته و به صدور قطعى آنها از پيامبر (ص) حكم كردهاند. درحالىكه علماى اماميه اعتقاد دارند، برخى احاديث كافى صحيح و معتبر و بعضى ديگر ضعيف هستند و قابليت استدلال را ندارند. محقق خويى (ره) مىگويد:
صحت همۀ روايات كافى ثابت نيست. بلكه بدون ترديد بعضى از روايات كافى ضعيف هستند. فراتر آنكه بعضى از روايات كافى قطعاً از معصوم عليه السلام صادر نشده است. 2