432بحثى مفصّل دربارۀ فوايد و منافع زيارت مدينه گويد: «أمّا مَا وَرَدَ من الأحاديث في زيارتها فسواء كان سنده صحيحاً اوّلَا، فإنه فيالواقع لاحاجة إلَيه بعد ما بيّنّا من فوائد زيارتها و محاسنها الّتي يقرّها الدين و تحثّ عليها قواعده العامة». وى سپس به عنوان جمعبندى مىافزايد: فقها آداب زيارت قبر پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و زيارت مساجد ديگر را بيان كرده و گفتهاند: وقتى از مكه متوجه زيارت مصطفى صلى الله عليه و آله و سلم شدى، در طول راه، تا مدينه بر آن حضرت صلوات و سلام بفرست و هنگامى كه ديوارههاى مدينه را ديدى به آن حضرت درود فرست و دعاى خاص را قرائت كن و هنگام ورود به مسجد آن حضرت بر محمد و آلش درود فرست و نزد منبر آن حضرت دو ركعت نماز بگزار و سجدۀ شكر به جا آور، سپس به سمت قبر آن حضرت حركت كن و بالاى سر مبارك ايشان رو به قبله، زيارت مخصوص را بخوان و از سوى كسانى كه سفارش به سلام به آن حضرت كردهاند، بگو:
«ألسَّلامُ عَلَيكَ يَا رَسول اللَّه مِنْ فلان ابن فلان يتشفع بِك إلَى ربّك فاشفع لَه وَ لِجميع المسلمين». عبدالرحمان جزيرى در ادامه ضمن نقل برخى از دعاها و زيارتها و ذكر آيۀ «وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جٰاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللّٰهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللّٰهَ تَوّٰاباً رَحِيماً» ، مىگويد: سپس كنار استوانۀ ابو لبابه دو ركعت نماز بگزار و در روضۀ پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم ، هر چه مىتوانى دعا و نماز بخوان و استغفار كن، آنگاه كنار منبر برو «فيضع يده علىالرمانة التي كانة يضع يده عليها إذَا خطب، لتناله بركة الرسول، فيصلّى عليه و يدعو بما يشاء». در ادامه، مؤلف الفقه على المذاهب الأربعه گويد: «و يستحب بعد زيارته عليهالسلام أن يخرج الى البقيع و يأتى المشاهد و المزارات فيزور العباس ومعه الحسن بن على و زينالعابدين و ابنه محمد الباقر وابنه جعفر الصادق عليهم السلام ».
وى در ادامه به استحباب زيارت شهداى احد، به ويژه حمزه سيدالشهدا و استحباب رفتن به مسجد قبا اشاره مىكند. اين ادله و نظريات و فتاوا كه در منابع اماميه نيز به حد وفور طرح و تفصيل داده شده، به روشنى حكايت از اهميت زيارت پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم و