34
تَرْمِيهِمْ بِحِجٰارَةٍ مِنْ سِجِّيلٍ* فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ) (فيل: 1- 5)
آيا نديدى پروردگارت با فيل سواران (لشكر ابرهه كه براى نابودى كعبه آمده بودند) چه كرد؟! آيا نقشه آنها را در ضلالت و تباهى قرار نداد؟! و بر سر آنها پرندگانى را گروه گروه فرستاد كه با سنگهاى كوچكى آنان را هدف قرار مىدادند. سرانجام آنها را همچون كاه خورده شده و متلاشى، قرار داد.
نوسازى كعبه توسط قريش
خطر سرازير شدن سيلابها از يك سو و غارت رفتن اشيا از كعبه از سوى ديگر، قريش را بر آن داشت كه به خاطر استحكام و امنيت و شكوه بيشتر كعبه، آن را منهدم و سپس نوسازى نمايند. 1 گرچه اين حادثه، همزمان با سيادت مجدد حاميان دين حنيف و آيين توحيدى ابراهيم بود - زيرا عبدالمطلب و فرزندانش پاسدار حرمت كعبه و اختياردار زمزم و متولى آب آشاميدنى حاجيان بودند و شخص پيامبر اكرم(ص) در دوران جوانى، قريش را در تجديد بنا، هدايت ميكرد و يارى ميداد- 2 اما كعبه همچنان جولانگاه بتداران و هياكل شرك بود و هر قبيله در خانه خدا، بتى داشت و از رهگذر آن، منافعى را مىطلبيد. 3
حج رسول خدا(ص)
از روزى كه حضرت ابراهيم(ع) از بناى كعبه فراغت يافت و خداپرستان را به زيات اين خانه دعوت نمود، اين مركز همواره كعبه قلوب و مطاف ملتهاى خداشناس بوده است. همه ساله گروهى از اكناف جهان و نقاط مختلف عربستان به زيارت اين خانه مىشتافتند و مراسمى را كه از حضرت ابراهيم(ع) آموخته بودند انجام مىدادند.
چنانكه قبلاً اشاره شد، گذشت زمان، انقطاع مردم حجاز از رهبرى پيامبران،